Kaikki artikkelit Tarvikkeet

Vetopeilit ja niiden valinta

24.11.2022

Matkailuvaunun vetämiseen tuo mukavuutta ja turvallisuutta laadukkaat vetopeilit. On tärkeää havaita ajoissa myös takana tuleva liikenne ja varsinkin hälytysajoneuvot. Laadukkaat vetopeilit helpottavat suuresti myös vaunun peruuttamista ja pysäköintiä.

Vetopeilien valinnassa kannattaa huomioida vetoauton leveys, vedettävän matkailuvaunun leveys sekä vetoauton oman peilin muoto ja malli. Tarvitset vetopeilit, jos vedettävän vaunun leveys on suurempi kuin vetoautojen oman peilin leveys peililasin keskeltä mitattuna toisen peilin keskelle.

Suosituimmat vetopeilit kiinnitetään nykyisin vetoauton oman peilin päälle. Osa peileistä tulee kiinnikkeillä peilin yläreunaan. Ne ovat kätevät ja pysyvät kiinni myös muotoiluissa peileissä, koska kiinnikkeen kulmaa voi säätää. Näissä peileissä voit monesti irrottaa myös peilivarren ja jättää varsinaisen kiinnikkeen paikalleen. Yläreunaan tulevissa peilimalleissa tulee varmistaa, että kiinnike mahtuu peililasin ja peilinrungon väliin. On myös hyvä huomata, ettei vetoauton oman peilin sähkösäätöä tule käyttää, kun peilit ovat asennettuna ja ettei peilit säädy peruuttaessa automaattisesti eri kulmaan. Näin vältät vetoauton peilin rikkoontumisen.

Osa peileistä tulee kahdella kumihihnalla. Tämä ratkaisu toimii, jos auton oma peili ei ole kovin muotoiltu. Jos oma peili on kovin pisaran mallinen, on riski, että peilihihnat alkavat luistaa. On myös peilimalleja jossa yläkiinnike tulee peilin yläreunaan ja yksi hihna tulee peilin alareunaan.  Myös merkkikohtaisia peilejä on saatavana, jotka on suunniteltu peilin omaan kuoreen. Meiltä myös saat merkkikohtaiset Emuk-peilit. Emuk-peileihin on saatavana myös lukitus peilien varastamista ehkäisemään.

Aiemmin oli suosittuja peilejä myös auton lokasuojan ja konepellin väliin tulevat kolmiopeilit sekä magneettipeilit, mutta näitä ei juuri enää ole tarjolla. Kolmiopeileissä tulee varmistaa, että peilin kiinnike mahtuu konepellin rakoon.

Lisäksi on saatavana pieniä kuolleenkulma peilejä/laajakulmapeilejä, jotka voit kiinnittää oman vetoauton päälle.

Katso tästä merkkikohtaisien EMUK vetopeilien mallisto ja tuotenumerot