Kaikki artikkelit Lisävarusteet Tarvikkeet

Kaasuhälyttimet tuovat turvallisuutta

24.5.2023

Matkailuautoja ja matkailuvaunuja on turvallista käyttää ja onnettomuuksia sattuu harvoin. Myös kaasulaitteet oikein käytettyinä ja säännöllisesti huollettuina ovat turvallisia ja varmatoimisia.

Kuitenkin myös matkailuajoneuvoihin on erittäin suositeltavaa hankkia palohälytin ja kaasuhälytin turvallisuuden lisäämiseksi.

Palohälytin asennetaan kattoon, jonne savukaasut nousevat. Se hälyttää savusta. Varmista aina palovaroittimen toimivuus ja paristot, kun otat vaunun käyttöön. Häkävaroittimia on myös saatavana.

Kaasuvaroitin sijoitetaan lattian rajaan. Sen tarkoituksena on varoittaa kaasuvuodosta matkailuajoneuvossa. Kaasuvaroittimet toimivat pääsääntöisesti 12V virralla. Osan laitteista saa kytkettyä myös 230 V verkkovirtaan. Sunwindin kaasuvaroitin toimii akulla. Akku ei ole vaihdettavissa, mutta akku kestää normaalikäytössä 10-15 vuotta. Osan hälyttimistä saa asennettua myös suoraan tupakansytyttimeen.

Osaan murtohälyttimistä saa kytkettyä myös erillisen kaasuanturin. Osa kaasuhälyttimistä varoittaa myös narkoosi- ja nukutuskaasuista, jolloin kaasuvaroitin toimii myös varkauksien estämiseen.